Ελάτε να τρέξετε
και να απολαύσετε
μια διαδρομή δίπλα
στη θάλασσα

Για δεύτερη φορά στο παραλιακό και πανέμορφο Βραχάτι Κορινθίας, την Κυριακή 28 Μαΐου  2023 θα διοργανωθούν δρομικοί αγώνες των 5χλμ. και 10 χλμ. με την ονομασία «VRACHATI RUN».

Οι διαδρομές είναι πιστοποιημένες  από επίσημο μετρητή IAAF/AIMS

Ελάτε να τρέξετε και να απολαύσετε μια διαδρομή δίπλα στην θάλασσα.

Υπό την αιγίδα του δήμου Βέλου - Βόχας και το ΝΠΔΔ "ΑΝΕΛΙΞΗ" του Δήμου Βέλου - Βόχας και σε συνδιοργάνωση με

- τον ΑΣ. Σίσυφος 

-το Λιμενικό Ταμείο Βόχας

-την κοινότητα Βραχατίου

-τον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Βραχατίου

-τον Γ.Α.Σ Παμβοχαϊκό

-τον Π.Α.Σ Βραχατίου "Μέγας Αλέξανδρος"

-τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο "Αναγέννηση" Βραχατίου

και το Σώμα Εθελοντών Δήμου Βέλου – Βόχας και την Τεχνική υποστήριξη του "TRIATHLON CLUB CORINTH CANAL" και "ATHLOS SPORTS & EVENTS".

** Στη διοργάνωση του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο, τηρώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Οι δρομικοί αγώνες καλύπτονται υγειονομικά από τους διοργανωτές με παρουσία ιατρού και ασθενοφόρου καθώς και από την πρωτοβάθμια περίθαλψη από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Το 2o «VRACHATI RUN», δύο διαφορετικών διαδρομών, θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους Κανονισμούς που ακολουθούν.

 • Κάθε αθλητής/τρια λαμβάνει μέρος στον αγώνα με δική του ελεύθερη βούληση και προσωπική του ευθύνη, όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να είναι απολύτως υγιείς για να μπορούν να συμμετάσχουν με ασφάλεια.
 • θα διεξαχθούν δυο ξεχωριστές διαδρομές, των 5 χλμ. και 10 χλμ. Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες όλων των ηλικιακών κατηγοριών και των δυο αποστάσεων.
 • Ο κάθε αθλητής/τρια είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει την διαδρομή που αγωνίζεται.
 • Ο δρομικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί την ήμερα που έχει οριστεί ως ημέρα διεξαγωγής του. Σε περίπτωση εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, δύναται η Οργανωτική Επιτροπή, να αποφασίσει την αναβολή της διοργάνωσης και να ορίσει τη διεξαγωγή του δρομικού αγώνα σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Σωματείου.
 • Οι αθλητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο εφόσον έχουν πραγματοποιήσει έγκυρη και έγκαιρη εγγραφή. 
 • Στο δρομικό αγώνα των 5km μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους. Στην απόσταση των 10km μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους .Στην παιδική διαδρομή μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά δημοτικού. Οι αθλητές ηλικίας 12 εως 17ετών και για του δυο αγωνες των 5km και 10km θα πρέπει να έχουν έγγραφη γονική συναίνεση.
 • Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους, όσον αφορά σε πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.
 • Επιπλέον αποδέχονται πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους στον αγώνα . Παραιτούνται από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχονται ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους.
 • Ο κάθε αθλητής/τρια πρέπει να παραλάβει τον αριθμό και το πακέτο συμμετοχής του από την γραμματεία, αυτοπροσώπως , την ημέρα και τις ώρες που έχουν ανακοινωθεί , με την επίδειξη ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης). Ο εγγεγραμμένος αθλητής/τρια μπορεί να εξουσιοδοτήσει άλλο άτομο να παραλάβει τον προσωπικό αριθμό και το πακέτο συμμετοχής του, είτε με εξουσιοδότηση που θα φέρει βεβαίωση γνήσιου υπογραφής είτε με απλή εξουσιοδότηση, με δική του ευθύνη και εφόσον ο εκπρόσωπός του/της φέρει μαζί του την ταυτότητα ή άλλο νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης) του εγγεγραμμένου δρομέα.
 • Κάθε αθλητής/τρια θα πρέπει να φοράει τον αριθμό συμμετοχής, που του έχει δοθεί στο μπροστινό μέρος του στήθους του. Η πρόσβαση στο σημείο εκκίνησης, τερματισμού καθώς και στη διαδρομή του αγώνα , δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους αθλητές (άτομα χωρίς εμφανή έγκυρο αριθμό συμμετοχής).
 • Οι αθλητές θα πρέπει να σέβονται και να τηρούν τους κανονισμούς του αγώνα , καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του, καθώς πριν και μετά τη λήξη του. Θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών, των εθελοντών και του προσωπικού της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και των κλήσεων να εγκαταλείψουν τη διαδρομή και να διακόψουν τον αγώνα. Οποιαδήποτε παράβαση ή μη τήρηση των κανονισμών του αγώνα , θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του αθλητή , χωρίς κανενός είδους αποζημίωση.
 • Κάθε αθλητής/τρια συναινεί στη χρήση της εικόνας του κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς προβολής αυτής, χωρίς να έχουν καμία οικονομική απαίτηση.
 • Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα , των όρων και των κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του, καθώς επίσης δύναται να αλλάξει και την προκαθορισμένη διαδρομή των δυο αποστάσεων χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Φυσικά θα υπάρχει σχετική ενημέρωση μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα.

ΕΠΑΘΛΑ

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες όλων των ηλικιακών κατηγοριών και των δύο αποστάσεων. Όλοι οι μικροί μας αθλητές στην παιδική διαδρομή θα λάβουν με τον τερματισμό τους το μετάλλιο συμμετοχής του αγώνα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

27 ΜΑΪΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ

18:00-21:00: Για να μην υπάρξει μεγάλος συνωστισμός το πρωί του αγώνα στην γραμματεία για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής,μέλη της διοργανωτικής ομάδας και εθελοντές του αγώνα θα περιμένουν από τις 18:00 μέχρι και τις 21:00 να βοηθήσουν τους αθλητές να παραλάβουν τo πακέτο συμμετοχής τους. Η παραλαβή των πακέτων μόνο για το Σάββατο θα γίνεται στο κοινοτικό γραφείο Βραχατίου που βρίσκεται επί τις Παλαιάς Ε.Ο Κορίνθου Πατρών.

 • Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής είναι υποχρεωτική η επίδειξη είτε του αποδεικτικού πληρωμής, είτε του email επιβεβαίωσης, είτε κάποιου εγγράφου ταυτοποίησης (αρκεί και η φωτοτυπία του εγγράφου).
28 ΜΑΪΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ

07:00-08:30: Μέλη της διοργανωτικής ομάδας και εθελοντές του αγώνα θα περιμένουν από τις 07:00π.μ  μέχρι και τις 08:30π.μ να βοηθήσουν τους αθλητές να παραλάβουν τo πακέτο συμμετοχής τους. Η παραλαβή των πακέτων θα γίνεται στη γραμματεία του αγώνα , πλησίον του σημείου εκκίνησης.

 • Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής είναι υποχρεωτική η επίδειξη είτε του αποδεικτικού πληρωμής, είτε του email επιβεβαίωσης, είτε κάποιου εγγράφου ταυτοποίησης (αρκεί και η φωτοτυπία του εγγράφου).

08:50: Τεχνική ενημέρωση αθλητών στον χώρο της εκκίνησης.

08:55: Εκκίνηση του αγώνα των 5km

09:00: Εκκίνηση του αγώνα των 10km

H Εκκίνηση της παιδικής διαδρομής των 500m θα διεξαχθεί αμέσως μετά και τον τερματισμό του τελευταίου αθλητή των 5km & των 10km

11:30: Απονομές

TOP